No Image Available

Sapiens

 Auteur: Yuval Noah Harari  Categorie: Evolutionaire antropologie  Uitgever: Thomas Rap  ISBN: 9789400404908  Optie tot koop
 Beschrijving:

Sapiens

Een kleine geschiedenis van de mensheid

Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En waardoor zijn we geworden wie we nu zijn? De Israëlische historicus Yuval Noah Harari schetst 70.000 jaar aan Sapiens-geschiedenis, en haalt daarbij antropologen aan uit verleden en heden. Hij beschrijft achtereenvolgens de cognitieve revolutie, de agrarische revolutie, de eenwording van de mensheid en de wetenschappelijke (en industriële) revolutie.

Harari stelt ook de vraag: welke zin heeft het allemaal? Geluk speelt daarbij een cruciale rol. Zijn we gelukkiger dan jager-verzamelaars? En hoe heeft de geschiedenis het geluk van de mens beïnvloed?

Homo sapiens is de grote winnaar onder de menssoorten. Maar die overwinning bracht de individuele sapiens niet per se veel goeds. Harari vraagt zich daarom af hoe gezond het is dat we over meer mogelijkheden en macht beschikken dan ooit, maar nauwelijks weten wat we daarmee aan moeten.


 Terug
Ga naar de bovenkant