No Image Available

Voorbij God

 Auteur: Willigis Jäger  Categorie: Boeddhisme (algemeen), Christelijke mystiek, Spiritualiteit (algemeen), Zen  Uitgever: Asoka  ISBN: 9789056703363  Koop nu
 Beschrijving:

Zenmeester en Benedictijn Willigis Jäger heeft zijn spiritueel testament op papier gezet. Hij beantwoordt in dit boek twee vragen: waar komt alles vandaan? En: hoe is de mens hier gekomen? Daarbij gaat hij uit van wat de natuurwetenschappen ons vertellen (kosmologie en antropologie), van spiritualiteit en van gezond verstand.

“Wie ben ik in dit universum met zijn miljarden sterrenstelsels? Wat betekenen die paar decennia van mijn leven in dit tijdloos gebeuren? Ik ben een eenmalige, unieke incarnatie van de oergrond, waar alles uit voortkomt. Een korte golfslag van de oceaan ‘leegte’, ‘godheid’ – hoe ik haar ook noemen mag.”

In dit boek brengt Willigis Jäger de belangrijkste ervaringen en inzichten uit zijn rijke spirituele leven bij elkaar: de essentie die voorbij alle denken ligt, voorbij alle verschijnselen, voorbij God. Hij wordt hierbij gedreven door de diepe wens iedereen die er voor openstaat te helpen door te dringen tot de universele dimensie die ons beperkte bestaan omvat en overstijgt. Alleen een mensheid die deze volgende stap in de Grote Evolutie bereid is te nemen heeft een werkelijke toekomst.


 Terug
Ga naar de bovenkant