Nieuwsbrief | juni 2023

Nr.1

Dankjewel

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief, of anderszins al contact is ontstaan.  Erg fijn dat je geïnteresseerd bent in bewust duurzamer samenleven met elkaar en de natuur. Fijn om samen op te trekken. Ken je meer geïnteresseerden, stuur deze mail door of verwijs ze naar onze website www.duurzaamnatuurlijk.eu.

Bedankt

Website

Sinds de lancering van onze nieuwe website hebben we mooie feedback ontvangen. De ruime informatie heeft nog niet overal zijn juiste plek gevonden. We maken een verbeterslag. Bijna alle pagina’s zijn veranderd of uitgebreid en hopen dat het geheel overzichtelijker is geworden. We bevelen je aan op de onderwerpen die je interesseren eens te kijken. 

Inspiratie

  • Waar komen wij vandaan?
    Is het je opgevallen dat de mensheid vanaf zijn ontstaan handelt zoals hij nu nog steeds doet?

  • Waar zijn we nu?
    De houding en het gedrag van mensen hangen samen met de opvatting dat alles op deze planeet vanzelfsprekend van en voor de mens is. Zo is de klimaatverandering een direct gevolg van te veel mensen.

  • Wat kunnen we doen?
    Vermindering van mensen, vermeerderen van groen. Hoe doe je dat? Onze houding en gedrag onderzoeken.

Voor u gelezen

De Club van Rome schreef in 1972 het nog steeds uiterst actuele rapport ‘De grenzen aan de groei’. Hun baanbrekende modellen tonen aan dat de aarde niet meer aan kan dan 3 miljard mensen, terwijl we nu afstevenen op 8 miljard. Als de huidige groeitrends in de wereldbevolking, industrialisatie, vervuiling, voedselproductie en uitputting van de natuurlijke hulpbronnen doorgaan, worden de grenzen aan de groei op deze planeet op 2100 bereikt. Het gaat over keuzes maken. Studies doen en discussies voeren. Het doel moet zijn een beheerste en ordelijke overgang van groei naar een wereldomvattend evenwicht.

In september 2022 is in Engeland een 2de rapport van de Club van Rome uitgebracht. Daarin wordt een meer optimistisch beeld opgeroepen, maar daarin ontbreekt de motivatie nogal eens.


Paul de Jager
Heeft voor ons eerder al van het rapport uit 1972 een boekverslag gemaakt, zo ook heeft hij nu van de engelse uitgave van 2022 een verslag gemaakt. Hij geeft heel nauwkeurig aan wat er in de boeken staat. Je kunt het boek vinden in onze bibliotheek en het verslag bij projecten.

Wij vinden dat we de eerste nieuwsbrief moeten beginnen met deze 2 boeken. Er is in die 50 jaar niet zo veel veranderd, denken wij, welke zorgen geeft dat.

Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden.
Het op 1 na beste moment is nu.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!